Overslaan en naar de inhoud gaan

Change= houdt beheer woningcomplex in Amsterdam Nieuw-West

Image

Change= blijft tot in 2025 beheerder van het woningcomplex met 498 studio’s aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West. In hoger beroep heeft het Gerechtshof bepaald dat eigenaar CBRE IM het contract met de beheerder niet voortijdig kan opzeggen. Eerder deed de rechter in kort geding een soortgelijke uitspraak.

De manier waarop Change=, een bedrijf van Ralph Mamadeus, ook de bedenker van het gebouwconcept, het beheer vorm geeft, is een niet aflatende bron van geschillen met huurders. Verschillende keren hebben rechters vastgesteld dat de kosten die Change= bij de huurders in rekening brengt veel te hoog zijn. 

Vrees voor reputatieschade was een reden voor de eigenaar van het gebouw om vorig jaar het contract met de beheerder eenzijdig op te zeggen. Maar ook volgens het hof verdient de beheerder een redelijke termijn om de problemen op te lossen en kan CBRE IM de overeenkomst niet zo maar opzeggen. 

CBRE IM geeft geen commentaar op de uitspraak, maar stelt wel 'zich hard te blijven maken voor een prettige woonbeleving terwijl ze zich gaat voorbereiden op de overgang naar een nieuwe beheerder uiterlijk in de tweede helft van 2025.'