BPD en Intermaris willen samen 4.000 woningen bouwen in Hoorn en Purmerend

08.05.20
 Cees Tip van Intermaris en Harm Janssen van Bouwfonds Property Development (BPD)
BPD en Intermaris willen samen 4.000 woningen bouwen in Hoorn en Purmerend

Ontwikkeling BPD wil met woningbouwcorporatie Intermaris 4.000 woningen gaan bouwen in Hoorn en Purmerend. Volgens dit voornemen bouwt BPD alle woningen en neemt Intermaris 1.500 sociale huurwoningen af. Locaties waar de partijen hun oog op hebben laten vallen zijn de Prisma locatie (Pelmolenpad) in Hoorn en in Purmerend het terrein van de golfbaan, het Wagenweggebied en Wheermolen Oost. Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.
Intermaris concentreert haar activiteiten steeds meer in Hoorn en Purmerend. Eind 2018 verkocht de corporatie daartoe nog 251 zorgwoningen die verspreid lagen in de kop van Noord-Holland aan de IMMO Groep. Intermaris verhuurt zo'n 16.500 sociale huurwoningen, waarvan een kleine 9.500 in Hoorn.
De groeiambities sluiten goed aan bij de nieuwe Woonagenda van de Provincie Noord-Holland. Daarin wordt ook gesteld dat er niet alleen in de MRA maar ook in het noordelijke deel van Noord-Holland veel extra woningen moeten worden gebouwd.
Bestuurder Intermaris, Cees Tip: “Woningen zijn enorm hard nodig voor mensen uit alle inkomensgroepen. Ook in een periode waarin de economie stagneert, is het van groot belang daarom wel te blijven bouwen. In de eerste plaats om woningzoekenden aan een huis te helpen. Daarnaast zorgt het voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling van de regio. Door samen te werken met BPD kunnen wij hier sneller flinke stappen in maken.”

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS