Bouwinvest koopt woningen in Jeruzalem, Amsterdam Oost

05.11.2018
Image
Bouwinvest heeft 40 nog te bouwen vrije sector huurwoningen gekocht van ontwikkelaar M.J. De Nijs in ‘blok G’ in de wijk Jeruzalem in Amsterdam. Deze nieuwbouwstrook bestaat uit grondgebonden eengezinswoningen van gemiddeld 104 m2. In dezelfde buurt heeft de pensioenbelegger al 24 eengezinswoningen in portefeuille. Daarnaast beheert een ander fonds van Bouwinvest twee woonzorggebouwen, Van ’t Hofflaan en Ritzema Bos, waar Stichting Amsta zorg levert aan 146 cliënten.
 
In Jeruzalem in de Watergraafsmeer werken diverse partijen aan een grote opknapbeurt van de wijk door renovatie, sloop-nieuwbouw van woningen en herinrichting van de openbare ruimte. De dubbele haakvormige blokken G en H bij de Hugo de Vrieslaan en de openbare ruimte krijgen dezelfde karakteristieken als de oudbouw. Maar achter de witbetonnen gevelpanelen komen nu ruime gezinswoningen. Het ontwerp is van Heren5 architecten.  
 
Jeruzalem bestond grotendeels uit zeer kleine appartementen in de sociale huursector. Na de vernieuwing heeft de wijk een meer gedifferentieerd woningbestand met koop- en huurwoningen, eengezinshuizen en appartementen voor ouderen en gezinnen. Een groot deel blijft in de sociale huursector. De wijk is uitgeroepen tot Rijksmonument.