Bouw Holland Park start

31.08.2015
Image

Vrijdag start de bouw van het eerste blok van Holland Park in Diemen. De 131 appartementen van Blok 1 zijn bijna allemaal verkocht. Ook het grootste deel van Blok 2, dat in juni in verkoop ging, zou al grotendeels verkocht zijn. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst verricht vrijdag de starthandeling.

Holland Park is door zijn omvang een uniek transformatietraject. Een kansloos kantoorgebied in Diemen wordt herschapen in een wijk met in totaal circa 3.000 appartementen. De eerste aanzet tot de transformatie van Bergwijkpark was de ombouw van een kantoorcluster tot Campus Diemen Zuid met vijf gebouwen en 939 appartementen.
Initiatiefnemer van zowel Campus Diemen Zuid als Holland Park is Snippe Projecten. Het stedenbouwkundig plan van Holland Park is gemaakt door Sjoerd Soeters, die ook het ontwerp van Blok 1 voor zijn rekening heeft genomen. Karres en Brands verzorgt het ontwerp van de openbare inrichting in het gebied.
Het stedenbouwkundig ontwerp is geïnspireerd op de wijk Sluseholmen die Soeters eerder in Kopenhagen realiseerde. De Denen waren eerder juist weer gevallen voor de wijze waarop Soeters eerder een voormalig havengebied transformeerde tot het Java-eiland. Voor de eerste twee fasen van Holland Park, met in totaal 1.800 woningen, gaan de initiatiefnemers Snippe Projecten, Bouwaccent in zee met de private investeerders Valuas Groep, CommonWealth Investments en Renschdael Groep. NIBC is als financier bij het project betrokken.

Een flink deel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Amsterdam. Blok 1 kent een grote variatie van grotere en kleinere appartementen.
De bouw van Blok 2 start over enkele maanden, van de eerste woontoren die daarnaast komt te staan gaat de verkoop op 26 september starten. Hierin zijn wat meer grotere appartementen voorzien. De prijzen lopen van anderhalf tot ruim drie ton.

Meer info: www.hollandpark.nl

Trefwoorden