Overslaan en naar de inhoud gaan

Amvest koopt woningen aan de Kop Zuidas

Image

Amvest heeft een nieuwbouwcomplex met 23 woningen gekocht op de Kop Zuidas. De woningen zijn onderdeel van het project RIV//, gelegen op de Kop Zuidas, nabij de Rivierenbuurt in Amsterdam. RIV// bestaat uit 67 appartementen, waarvan 44 koop en 23 vrijesectorhuur. COD heeft het complex ontwikkeld; alle koopappartementen zijn verkocht.
NEXT Architects ontwierp het gebouw in de stijl van de ‘Rivierenbuurtse architectuur’. Binnen een klassiek gesloten bouwblok zijn huurwoningen gerealiseerd met een plafondhoogte van 3 meter en een buitenruimte op het zuiden. Pleijsier Bouw legt momenteel de laatste hand aan de afbouw van het gehele complex. De gemeente is bezig met het inrichten van de openbare ruimte, waaronder een kade aan het water. De verwachte oplevering is juni 2017.

Kop Zuidas ligt in het noordoosten van Zuidas, naast de Rai. Het gebied grenst aan de Rivierenbuurt, sluit goed aan op het groene profiel van Zuid en ligt op loopafstand van de Amstel. De afgelopen jaren is in het gebied inmiddels een flink aantal gebouwen opgeleverd, waaronder Motel One, appartementencomplex Luminuz en Flow Amsterdam waarin een ROC en commerciële voorzieningen zijn gevestigd. Recent zijn daarnaast nieuwe appartementencomplexen, zoals Square en Rivers, in gebruik genomen. Er zijn nog meer woningen in aanbouw.