Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstelveen krijgt huurspreekuur

Image
Huurders die problemen hebben of een geschil met hun verhuurder, kunnen vanaf 1 maart twee keer per week terecht in Amstelveense wijkcentra. Het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft een contract gesloten met !Woon. “In Amstelveen zijn veel gevallen bekend van problemen tussen huurders en verhuurders”, zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “Vooral de communicatie is voor verbetering vatbaar, maar er spelen ook geschillen over bijvoorbeeld onderhoud, stookkosten en servicekosten. Dit alles heeft ertoe geleid dat er onder sommige huurders in Amstelveen onrust heerst; een gebrek aan vertrouwen.”
In !Woon heeft de gemeente een partij gevonden die als onafhankelijke ondersteuner huurders kan bijstaan. “Er is een duidelijke behoefte aan een goede ondersteuning van de huurders in Amstelveen. Met dit contract met !Woon neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid om hierin te faciliteren”, zegt Ellermeijer.
De wethouder kapittelde eerder Eigen Haard, de enige grote woningcorporatie in Amstelveen, over 'ernstige onderhoudsachterstanden' en slechte communicatie met haar huurders.  
 
!Woon-directeur Evert Bartlema is enthousiast nu ook in Amstelveen aan de slag te gaan: “We zijn blij dat we ook in Amstelveen huurders kunnen helpen met vragen over of problemen met hun woonsituatie. Huurders hebben te maken met vergelijkbare kwesties en onze Amsterdamse expertise komt dan hopelijk goed van pas.” Bewoners van Amstelveen met vragen over onderhoud, servicekosten, huur of renovatie kunnen overigens nu al contact opnemen met !WOON.