Overslaan en naar de inhoud gaan

AM bouwt 275 woningen op Cruquiuseiland Amsterdam-Oost

Image

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de bouw van 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van vastgoedvermogensbeheerder ASR Real Estate.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier komen twaalf appartementengebouwen met diverse typen woningen, appartementen en studio’s. De gebouwen zijn ontworpen door KCAP. De prijzen van de koopwoningen zijn vanaf € 175.0000 tot € 890.000 v.o.n. op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. De huurprijzen zijn vanaf circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De eerste woningen worden vanaf de eerste helft van 2021 opgeleverd.

Cruquiuswerf biedt volgens AM een woon-, werk en verblijfsbestemming voor een divers publiek. Met betaalbare woningen voor starters tot luxe ‘urban apartments, penthouses en townhouses’ voor (jonge) gezinnen, tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn. De voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven een stoere sfeer aan de plek.