Almeerse wethouder Ypma gooit bijltje erbij neer

26.09.19
Almeerse wethouder Ypma gooit bijltje erbij neer

PvdA-wethouder Loes Ypma van Almere legt na anderhalf jaar haar functie als wethouder Wonen & Floriade neer. Dat maakte haar partij vandaag bekend. In haar ontslagbrief meldt ze: "Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat er (mede door de reistijd) in toenemende mate beslag is gelegd op mijn energie, gezondheid en de tijd met mijn gezin. Mijn accu is op dit moment leeg."

Ypma worstelde met de balans tussen werk en privé, aldus PvdA-fractievoorzitter Leida Höhle. Ze reisde dagelijks heen en weer tussen Almere en haar woonplaats Woerden. Ze bleef daar na haar benoeming wonen omdat haar gezin met twee jonge kinderen daar naar eigen zeggen was geworteld.
Ypma, voormalig Tweede Kamerlid, begon 25 jaar geleden in de politiek bij de Jonge Socialisten van de PvdA. "Om ook de komende 25 jaar weer een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren, doe ik nu een stapje terug. Daarom dien ik, met pijn in mijn hart, mijn ontslag in", aldus de wethouder in haar brief.
De PvdA Almere krijgt een geschiedenis met voortijdig afgetreden wethouders. Ook haar voorgangers Tjeerd Herrema, Henk Mulder en Adri Duivesteijn maakten hun termijn niet af. Duivesteijn vanwege zijn benoeming als Eerste Kamerlid, Mulder vanwege persoonlijke redenen en Herrema vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie. Herrema werd later door een onderzoekscommissie van iedere blaam gezuiverd, maar toen had hij zijn conclusies al getrokken. Hij voelde zich onvoldoende gesteund door zijn collega wethouders en de coalitiepartijen in Almere.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS