Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie wordt eigenaar van woontoren in Elzenhagen Zuid

Image

Woningcorporatie de Alliantie neemt een te bouwen woontoren met 68 sociale en 20 middeldure huurwoningen af in de Noordbuurt van Elzenhagen Zuid. De bouw van de Noordbuurt is de volgende stap in de ontwikkeling van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN) rond het OV-knooppunt Station Noord. 
De komende jaren worden in de Noordbuurt zes bouwblokken gerealiseerd met circa 900 woningen, waarvan 300 middeldure en ruim 200 sociale huurwoningen. De buurt is onderdeel van Elzenhagen Zuid, de laatst te ontwikkelen woonbuurt in het CAN-gebied. Als de wijk klaar is staan er straks 1.800 woningen in zowel de huur- als koopsector. 

Eerder realiseerden de gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed al Elzenhagen Noord met  circa 600 woningen; momenteel worden de laatste woningen gerealiseerd in de woonwijk Noorderkwartier met 120 ruime koopwoningen en 388 zelfstandige studentenwoningen voor  De Key. In het Stationsgebied worden binnenkort twee kavels opgeleverd met circa 650 appartementen, commerciële ruimten en twee hotels opgeleverd. Het Singelblok met 355 huurwoningen en 66 zorgwoningen wordt binnenkort in uitvoering genomen. De Alliantie heeft al 288 sociale huurwoningen in het Stationsgebied. 

Foto: Eltjo Bouwman (Blauwhoed), Peter van Rheenen (AM Noordwest) en Jan van Barneveld (Alliantie Ontwikkeling) tekenen de Afsprakenbrief met het ontwikkelkader.