Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie voltooit bouwprogramma in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland

Image

De Alliantie voltooit met de bouw van 56 sociale huurwoningen haar bouwproductie in de Sportheldenbuurt in Amsterdam-Oost. Met de realisatie van complex De Finish legt de corporatie op het Zeeburgereiland de laatste hand aan 445 nieuwe sociale huurwoningen en 120 huurwoningen voor het middensegment.

Vijf jaar geleden nam de Alliantie ondanks de crisis het voortouw voor de bouw op het Zeeburgereiland. "Dat we op dat moment hebben doorgezet, heeft Amsterdam veel goeds gebracht. De Alliantie heeft zo in vijf jaar tijd meer dan vijfhonderd woningzoekenden blij kunnen malen met een betaalbare woningen", zo zegt regiodirecteur Eddo Rats.

Oplevering van De Finish is voorzien voor het einde van 2020. Afgelopen maand kregen de bewoners van 107 sociale huurwoningen in complex Langs de Lijn de sleutels van hun woning. En deel van die appartementen is specifiek bestemd voor ouders met een licht verstandelijke beperking. "Het is ongelofelijk wat er de afgelopen jaren op het Zeeburgereiland is ontstaan. Van niemandsland is een levendige buurt met koop- en huurwoningen ontstaan", aldus Rats.