De Alliantie bouwt in De Laren Almere

11.02.2014

Woningcorporatie de Alliantie bouwt vanaf begin 2015 120 woningen in De Laren in Almere Haven. Het gaat om ongeveer 100 sociale huurwoningen en 20 vrije sector huur- en koopwoningen. Eind januari zijn hierover afspraken gemaakt met de gemeente.
Almere werkt al sinds 2007 aan plannen om in het gebied tussen de wijken De Wierden, De Velden, De Gouwen en De Hoven een nieuwe woonwijk te ontwikkelen. In De Laren worden ongeveer in totaal 450 woningen, een nieuwe supermarkt en een integraal kindcentrum gebouwd. Een deel van de sportvelden, die nu nog in het gebied liggen, wordt naar het hart van de nieuwe wijk verplaatst. Ook bouwspeelplaats Jeugdland verhuist in de toekomst naar een nieuwe locatie.
“Door in De Laren nieuwe woningen te realiseren, kunnen inwoners van Almere Haven wooncarrière maken. En kunnen gezinnen die uit Haven zijn vertrokken, omdat zij geen geschikte woning konden vinden, terugkeren. Hierdoor wordt het stadsdeel vitaler”, legt wethouder Anker uit.
“De Alliantie voelt zich bijzonder verbonden met Almere Haven”, voegt Maarten Pel directeur van de Alliantie toe. “Wij werken al samen met de gemeente aan de verbetering van De Wierden. Het bouwen van kwalitatief goede sociale huurwoningen in De Laren is voor ons een logische stap. Voor de diversiteit aan woningen in Haven is het belangrijk dat er nog meer middeldure woningen worden gebouwd. Helaas moeten wij daar nu vanaf zien door de onduidelijkheid over de taken die corporaties in de toekomst mogen uitvoeren.”
De middeldure woningen in De Laren zullen door andere partijen worden gebouwd. De afgelopen maanden hebben verschillende partijen de gemeente hiervoor benaderd. Ook komen er in De Laren kavels waarop particulieren zelf een huis kunnen bouwen.