Overslaan en naar de inhoud gaan

885 geïnteresseerden voor zestien Tiny Houses in Loosdrecht

Image

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft in samenwerking met de gemeente Wijdemeren zestien Tiny Houses geplaatst in Loosdrecht. De woningen zijn bedoeld voor jongeren, waarbij acht woningen zijn bestemd voor jongeren tot 29 jaar en de andere acht voor jongeren tot 35 jaar. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer inclusief toilet. De woningen op de begane grond hebben een klein terras, op de eerste verdieping is een Frans balkon.

De enorme belangstelling voor de kleine woningen tekent de woningnood. Voor de zestien woningen waren 885 geïnteresseerden. Op de foto Alysha van der Klis (26). Al zeker 6 jaar zoekt zij iets voor zichzelf, maar de verpleegkundige in opleiding kan in haar omgeving niks betaalbaars vinden. ‘De moed zakt mij vaak in de schoenen vanwege de hoge prijzen. En als ik op een woning reageer sta ik vaak op plek 30, waardoor de kans dat ik gekozen wordt nihil is.’
Alysha is dolgelukkig met haar woning. Het enige waar zij zich nu nog zorgen over maakt is haar tijdelijke huurcontract. "Over 5 jaar is het de bedoeling dat ik naar een andere woning ga. Ik hoop dat dit gaat lukken, aangezien de woningnood nu hoog is en dit waarschijnlijk alleen maar erger zal worden.

De woningen zijn helemaal gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels een luchtwarmtepomp en vloerverwarming in woonkamer, keuken en slaapkamer. De maandelijkse huurprijs bedraagt 526 euro voor de jongste doelgroep en 546 euro voor oudere woonstarters. Daarnaast moet iedereen 25 euro per maand aan servicekosten betalen.

Fotografie: Yvonne Hoefman