66 circulaire sociale huurwoningen op kop Haveneiland-West

18.11.2021
Image

Stadgenoot heeft een begin gemaakt met de bouw van 66 sociale huurwoningen aan de IJburglaan in Amsterdam-Oost. Het nieuwe gebouw op de kop van Haveneiland-West is flexibel in te delen, remontabel en er wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen.

Stadgenoot ontwikkelde deze kavel samen met architectenbureau Inbo, en bouwbedrijf Hillen & Roosen. Patrick Barské, directeur vastgoed & ontwikkeling bij Stadgenoot is trots dat de betrokken partijen deze kavel in een kort tijdsbestek hebben weten te ontwikkelen. “We voegen op een mooie plek sociale huurwoningen toe, die ook nog eens circulair zijn.”
Het nieuwe gebouw is flexibel in te delen. De installaties kunnen makkelijk worden verplaatst. De constructie van het gebouw wordt in een remontabel bouwsysteem uitgevoerd. De gevels worden opgebouwd uit houtskeletbouw-elementen, voorzien van circulaire houten gevelkozijnen en een buitengevel van lichtgewicht composiet. De gevel is zo CO2-arm en 100 procent recyclebaar. Op de twee daken komt een daktuin.

Voor Hillen & Roosen is het project een inspiratiebron voor de ontwikkeling van een eigen duurzaam en flexibel hoogbouw-concept. Oplevering is voorzien eind volgend jaar.