Overslaan en naar de inhoud gaan

656 nestkasten in buurten waar Eigen Haard woningen gaat verduurzamen

Image

Eigen Haard plaatst komende maand 656 nestkasten op zijgevels van woningen en flatgebouwen in Amstelveen, Nes aan de Amstel, Aalsmeer en Kudelstaart. De kasten zijn vooral voor dwergvleermuizen die nu nog nestelen onder dakpannen, dakranden en spouwen in woningen van buurten waar de corporatie gaat verduurzamen.
"Voordat we aan de slag gaan met onderhoudswerkzaamheden zorgen wij dat er voor beschermde diersoorten vervangende verblijfplaatsen zijn", zo zegt Joop Gerrits, projectleider Samen verduurzamen bij Eigen Haard. "Met een ecoloog zoeken we naar de beste plekken voor nestkasten. We kijken naar het dierenwelzijn maar willen ook de overlast voor bewoners beperken. Daarom hangen we er ook direct zoveel nestkasten op."

Bewonerscommissies helpen bij het verspreiden van de nestkasten. Dat geldt bijvoorbeeld voor Nico van Kooten en Eleonora Smit van de bewonerscommissie Rembrandtweg in Amstelveen, een van de projecten waar Eigen Haard de woningen comfortabeler en energiezuiniger maakt. "Wij vinden dat ook deze dieren prettig moeten wonen. Zij mogen geen last hebben van de werkzaamheden." Eigen Haard maakt in het project Samen verduurzamen duizenden woningen comfortabeler, veiliger en duurzamer. De corporatie wil dat over dertig jaar al haar woningen CO2 neutraal en circulair zijn.