335 studentenwoningen op Zeeburgereiland

16.02.2010

335 studentenwoningen op Zeeburgereiland

Vanaf vrijdag 19 februari is Amsterdam 335 tijdelijke studentenwoningen rijker. Dan wordt studentencomplex Zuiderzeeweg van Woonstichting De Key feestelijk opgeleverd en officieel geopend door wethouders Gerson en Van Poelgeest. De woningen zijn modulair gebouwd en voldoen aan alle eisen voor traditionele permanente bouw. Het complex vormt de eerste bebouwing van de herontwikkeling van het Zeeburgereiland en is hier tenminste een periode van vijf jaar gevestigd.

De Key is met een bezit van circa 6.300 eenheden de grootste aanbieder van studentenhuisvesting in Amsterdam. De woningcorporatie heeft het laatste decennium ook tal van tijdelijke complexen met containerwoningen uit de grond gestampt. Het nieuwe complex heeft De Key in samenwerking met Ursem Bouwgroep en Facts Architects in een tijdsbestek van vier maanden gerealiseerd. De gestandaardiseerde bouwsystemen zijn flexibel en demontabel en maken het mogelijk om zo'n 40 procent sneller te bouwen dan in traditionele bouw, volledig volgens Bouwbesluit.

De gemeente heeft heeft ervoor gezorgd dat het gebied goed ontsloten is. Daarnaast levert de gemeente een bijdrage aan de inrichting van de openbare ruimte.

De woningen van circa 30 m2 zijn compleet met badkamer en keuken, hebben een eigen balkon en zijn voorzien van vloerverwarming. Het complex is afgewerkt met zwart hout.

Vanaf april worden de eerste studenten gehuisvest. Naar verwachting zal het gehele complex in juli bewoond zijn.