Overslaan en naar de inhoud gaan

29 flexwoningen voor starters, spoedzoekers en statushouders in Wormer

Image

Woningcorporatie Parteon en gemeente Wormerland hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 29 flexwoningen aan De Kleine Braak in Wormer. De flexwoningen zijn voor jongeren en inwoners uit de gemeente Wormerland die al lang wachten op een betaalbare woning. Ook zijn enkele woningen bedoeld voor statushouders. De woningen worden nog dit jaar geplaatst. Ze vormen samen met de modulaire woningen voor de Oekraïense vluchtelingen een eenheid.
Wethouder Rolf van Wanrooij: “We hebben een grote woningbouwopgave in Wormerland. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning. Het is fijn dat er niet alleen reguliere woningbouwprojecten zijn, maar ook projecten zoals deze. Omdat de flexwoningen nog dit jaar geplaatst worden, kunnen we starters en spoedzoekers uit Wormerland die al langer op een betaalbare woning wachten, sneller helpen. Dat is hard nodig.”
Het project is onderdeel van de NH Bouwstroom. RU+PA architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp; Heddes en Ursem Modulaire verzorgen de productie. Aan de Kleine Braak komen voor eind 2024 tien studio’s van 30 m2 en 19 driekamerwoningen van 49 m2. De woningen staan in principe voor tien jaar op hun locatie in Wormer. Over de precieze toewijzing moet nog een besluit worden genomen.