Overslaan en naar de inhoud gaan

271 kleine huurappartementen in gebouw Het IJland Amsterdam-Oost

Image

Borghese Real Estate heeft de laatste hand gelegd aan Het IJland in Amsterdam-Oost. In het gebouw in de wijk IJburg verhuurt Amvest 271 appartementen, waarvan een groot deel in het middensegment.

Het IJland bestaat uit vier aaneengeschakelde zelfstandige gebouwen met uitzicht op de IJburgbaai en de jachthaven. Naast 271 huurappartementen biedt het complex 136 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen verschillen in grootte: van 43m² tot 90 m2.
Volgens Amvest vormt de verhuur van Het IJland daarmee een mooie aanvulling op het huidige woningaanbod in de buurt, dat merendeels uit woningen van meer dan 80 m2 bestaat.

Amvest belegt steeds vaker in gebieden in plaats van losse locaties. Rond de jachthaven van IJburg heeft Amvest naast Het IJland sinds 2007 het woongebouw De Havenmeester in beheer en onlangs kocht Amvest 190 huurappartementen in Jonas, een ontwikkeling van Amvest Development. Jonas wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd. De toenemende focus op gebiedsbeleggen laat zich volgens Amvest eenvoudig verklaren. Door ook in de directe woonomgeving te investeren, kan meer sturing worden gegeven aan de kwaliteit van de openbare ruimte, de levendigheid en veiligheid in een wijk. Ook kan Amvest zo meer bijdragen aan het voorzieningenniveau in de buurt, zoals horeca, winkels, scholen en zorg.

In de omgeving van Het IJland investeert Amvest bijvoorbeeld in een mooie groenplek. Op het plein bij Jonas komt een waterspeelplaats voor kinderen. Daarnaast wordt in de Bedrijven investeringszone (Biz) geïnvesteerd met als doel om van de jachthaven een aantrekkelijke, levendige verblijfsplek te maken.