Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgappartementen in Zaans Hout

Image

Op de locatie van het voormalige kantoorgebouw van PostNL in de wijk Zaans Hout in Zaandam, worden 144 zorgappartementen gebouwd. In de plint van bijna vierhonderd vierkante meter komen commerciële functies. Het complex krijgt de naam Burano.

Stebru Transformatie BV ontwikkelt de woningen samen met Fraxus Living & Care. Het is inmiddels duidelijk dat Syntrus Achmea het gebouw overneemt en zowel de woningen als de ruimtes in de plint gaat verhuren.

Met de bouw van Burano wordt ingespeeld op de vraag naar zelfstandige seniorenwoningen met een zorgvraag. Het aandeel seniorenwoningen in Zaans Hout liet tot dusverre nog te wensen over. Daarnaast wordt met dit project bijgedragen aan het verkleinen van het aantal leegstaande kantoren in Zaanstad. In dit geval is gekozen voor sloop van de panden van PostNL die al geruime tijd leeg stonden. Het is de bedoeling dat de bouw van Burano nog deze zomer begint.

Op dinsdagavond 18 juli organiseert de ontwikkelaar samen met de gemeente Zaanstad een inloopavond over het beoogde programma van Burano in het voormalige PostNL gebouw aan het Mahoniehout.

Zaans Hout is onderdeel van Iverdan, het grootscheepse vernieuwingsplan van het centrumgebied van Zaandam, met onder meer 2.600 nieuwe woningen, waarvan een deel in typisch Zaanse stijl.