Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandkasteel is klaar om eerste huurders te ontvangen

Image

De eerste huurders betrekken vandaag het Zandkasteel, het markante voormalige ING-hoofdkantoor aan het Bijlmerplein in Zuidoost. Wonam en Zadelhoff hebben het kantoorgebouw getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw om te wonen, werken en ontmoeten. Na een bouwperiode van 2,5 jaar wordt Zandkasteel nu gefaseerd opgeleverd, te beginnen met de woningen.

Het Zandkasteel is een monumentaal 'organisch' ontwerp van Alberts en Van Huut. Het voormalige bankgebouw is herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw met onder andere 263 appartementen. Aanvankelijk werden 160 appartementen daarvan in september te koop gezet, maar uiteindelijk bleek een klein aantal geïnteresseerden bereid een koopcontract te tekenen. Begin december werd daarom het hele project omgezet naar huur. Daar bleek wel veel belangstelling voor. De huren van de afgewerkte appartementen lopen van 810 tot 1.490 euro, in grootte variërend van 36 tot 109 vierkante meter.

Alle huurders kunnen in de komende weken hun intrek nemen. Daarna volgt de oplevering van de 'interne straat' met 47 fullservice kantoren (variërend van tot 200 m2), meetingrooms, ontmoetingspleinen en verschillende horecaruimtes op de begane grond. Dit jaar opent er ook een internationale school de deuren. Het gebouw beschikt tevens over een openbare parkeergarage met directe toegang tot winkelcentrum de Amsterdamse Poort.