Ymere verkoopt Leidse sociale huurwoningen aan Portaal

05.07.18
Ymere-bestuurder Ber Bosveld (links) draagt symbolisch de huissleutels over aan zijn collega Dirk Jan van der Zeep van Portaal.
Ymere verkoopt Leidse sociale huurwoningen aan Portaal
Woningcorporatie Ymere verkoopt voor 91 miljoen euro een groot deel van haar bezit in Leiden aan woningcorporatie Portaal. Het gaat om 867 woningen, vrijwel allemaal sociale huurwoningen. In dit bedrag zijn de kosten van de noodzakelijke verduurzamingsopgave verdisconteerd. Portaal neemt de huurcontracten ongewijzigd over. De afgelopen jaren was Portaal al verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de woningen. 
Met de verkoop trekt Ymere zich bijna helemaal terug uit Leiden; eerder verkocht de woningcorporatie ook haar bezit in Alkmaar, waardoor het volledige woningbezit van Ymere zich nu bevindt in de Metropoolregio Amsterdam. 
Voor Portaal is de Leidse Ymere-portefeuille een logische aanvulling. Portaal is een landelijk werkende woningcorporatie met bezit in een groot aantal gemeenten waaronder Leiden. In totaal bestaat de portefeuille uit zo'n 56.000 woningen, waarvan - voor de Ymere-acquisitie - circa 6.500 in Leiden. “Portaal neemt verantwoordelijkheid als belangrijke partner in de stad Leiden. Wij willen bijdragen aan voldoende, betaalbare en goede huurwoningen voor onze zittende en toekomstige huurders”, aldus bestuurder Dirk Jan van der Zeep van Portaal. Portaal financiert de overname uit lopende geldstromen. De aankoop heeft geen gevolgen voor bestaande en toekomstige investeringen, onderhoud of huurbeleid.
 
Op de foto: Ymere-bestuurder Ber Bosveld (links) draagt symbolisch de huissleutels over aan zijn collega Dirk Jan van der Zeep van Portaal.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS