Woontoren op Floriade-terrein is klaar

15.02.2022
Image

Almere loopt zich warm voor de opening van de Floriade Expo half april. Een opvallend element  op het terrein is de woontoren Flores die onlangs door de  ontwikkelcombinatie Amvest – Dura Vermeer werd opgeleverd. Na afloop van de Expo krijgt Flores een woonfunctie met 80 huurappartementen.

Flores wordt daarmee het eerste woongebouw in de nieuwe groene stadswijk Hortus Almere. De woontoren, een ontwerp van Klunder Architecten, is ruim 43 meter hoog en heeft veertien bouwlagen. Eigenaar Amvest gaat zestig van de tachtig huurappartementen in het middensegment verhuren.

Kort geleden werd bekend dat de Floriade opnieuw miljoenen tekort komt. Almere wil dat provincie en rijk gaan meebetalen aan de extra 7,1 miljoen die nodig is om tegenvallende sponsorinkomsten af te dekken. De organisatie wijdt dat voor een groot deel aan de pandemie. Bij de toewijzing in 2012 werden de kosten van het evenement ingeschat op zo'n 77 miljoen euro. De gemeente zou daar 10 miljoen van betalen, en nog eens 7 miljoen apart zetten voor mogelijke risico's. De totale kosten zouden inmiddels al zijn opgelopen tot 125 miljoen euro, aldus Omroep Flevoland. Daar komt straks nog eens 25 miljoen euro bij voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk. Almere schat zelf in aan dit totaal van 150 miljoen zo'n 60 miljoen bij te gaan dragen.

Trefwoorden