Woonstichting De Key verkoopt community-center Nieuw-West

24.04.2018
Image

Woonstichting De Key heeft het Meervoud, een zelfstandig scholenverzamelgebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West, verkocht aan de gemeente Amsterdam. De opbrengsten van de verkoop gebruikt de corporatie voor de bouw van nieuwe woningen voor jonge woonstarters.

Het Meervoud is ontwikkeld als community center en bestaat onder andere uit twee basisscholen, een buitenschoolse opvang, een voorschool, gymzaal en andere voorzieningen. Het complex werd al verhuurd aan de gemeente. Amsterdam toonde vervolgens interesse in aankoop. Met de verkoop is de functie van de scholen in de wijk gewaarborgd. Het project, naar een ontwerp van Marlies Rohmer, kwam in 2012 in bezit van De Key nadat Far West ophield te bestaan.

De Key verkocht eerder al ander branchevreemd vastgoed, zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en diverse bedrijfsruimten. Allemaal bezit waarvan de woonstichting vindt dat het niet langer past bij haar koers: het huisvesten van jonge woonstarters binnen de ring van Amsterdam.