Voldoende kopers voor kluswoningproject Klarenstraat

09.09.13
Klarenstraat tuinzijde
Voldoende kopers voor kluswoningproject Klarenstraat

Het kluswoningproject in de U.J. Klarenstraat in Amsterdam Nieuw-West gaat door. Eind augustus tekenden de kopers hun aannemerscontract. Op dat moment was zo'n 80 procent van de appartementen verkocht.

De flat in de Klarenstraat zou aanvankelijk worden gesloopt. Ingegeven door de crisis en veranderende inzichten, besloot eigenaar de Alliantie in samenspraak met de buurt het blok van veertig appartementen te verkopen als kluswoningen. In het voorjaar van 2012 kwamen de appartementen op de markt voor zo'n 65.000 euro voor 75 m2. Kopers waren wel verplicht mee te doen aan een renovatie volgens een stevig eisenprogramma. Met deze eisen wilde De Alliantie de kopers een duidelijke en veilige keus bieden. Inmiddels is het ruim een jaar verder en is het gros van de appartementen verkocht.

Opvallend genoeg kochten veel kopers meer dan één appartement om deze horizontaal en/of verticaal samen te voegen. Een aantal kopers voegen balkons toe aan de tuinzijde. De bouwvergunning voorziet ook in de bouw van dakterrassen, direct bij de renovatie of later. De Alliantie staat financieel garant voor de nog niet verkochte woningen. De corporatie hoopt de resterende vijf appartementen te verkopen voordat de casco-renovatie is afgerond.

Voor Amsterdam is een kluswoningproject op deze schaal iets nieuws. Lisette Langerwerf van de Alliantie kijkt tevreden terug op de resultaten: "Dit is zeker een formule gebleken die we vaker kunnen toepassen."

Meer info:
Projectinformatie: www.klarenstraat.nl
Alliantie biedt kluswoningen te koop in Nieuw-West (NUL20, 16 april 2012)

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS