Veertien consortia hebben interesse in herontwikkeling Hembrugterrein Zaandam

06.06.17
Veertien consortia hebben interesse in herontwikkeling Hembrugterrein Zaandam
Veertien consortia zijn in de race om het Hembrugterrein in Zaandam te mogen ontwikkelen, zo heeft het Rijksvastgoedbedrijf laten weten. Zowel Nederlandse als buitenlandse partijen azen op het voormalig militair-industrieel gebied aan de oever van het Noordzeekanaal.
 
"Een heel mooie score", zegt Bas Boeker van het Rijksvastgoedbedrijf. "Een paar jaar geleden was het nog een veel te groot project voor de markt. Het terrein omvat ruim 42 hectare grond; daar is ruimte voor 180.000 m2 vloeroppervlak, waarvan tweederde deel voor woningen. En ruim vijftig monumenten, soms nog een bouwval, moeten een nieuwe bestemming vinden. Dat kon de markt toen niet aan. Nu zien we dat de crisis echt wel voorbij is."
 
De veertien consortia komen in september met hun strategieën voor de toekomst van het terrein. Er moet een mix ontstaan van wonen, werken, horeca, design en cultuur. De partijen met de beste plannen kunnen daarna een bod op het gehele gebied doen. “Gezien de grote belangstelling komt er vast een mooi plan met een mooi bod”, aldus Boeker.
 
Zie ook onze fotoreportage Hembrugterrein

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS