Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee nieuwe commissarissen bij Eigen Haard

Image

Cis Marring en Rutger Koopmans zijn op 1 oktober 2022 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Woningstichting Eigen Haard in Amsterdam. Zij volgen Huib de Kanter (voorzitter van de RvC) en Yvonne Wilders (commissaris en voorzitter van de Auditcommissie) op die na acht jaar afscheid hebben genomen. Met de komst van Koopmans en Marring bestaat de RvC weer uit zes commissarissen.

Koopmans is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Koopmans is een ervaren bestuurder en toezichthouder van verschillende organisaties in het sociale domein. Hij heeft een opmerkelijke carrière achter de rug, nadat hij in 2008 besloot te stoppen als topbankier bij ING en eigen baas te worden. Hij schreef daarover het boek 'Eigen baas - leven en werken in vrijheid'. Een van zijn opvallende activiteiten daarna was die van zakelijk adviseur van Johan Cruijff. Ook was hij voorzitter van de raad van toezicht van Toneelgroep Amsterdam.
 
Cis Marring wordt voorzitter van de Auditcommissie van Eigen Haard. Zij heeft zowel ervaring in het bedrijfsleven als bij verschillende maatschappelijke en publieke organisaties. Marring is commissaris bij Stichting Quantum Delta NL en werkte als bestuurder en financieel directeur (CFO) bij TNO. Eerder werkte ze bij Unilever en Royal Wessanen.

 

Trefwoorden