Stadgenoot opent 'BuurtEntree' in Holendrecht

15.01.10

Stadgenoot opent 'BuurtEntree' in Holendrecht

Stadgenoot heeft zijn vijfde zogeheten Buurtentree geopend, nu  in Zuidoost. De BuurtEntrees van Stadgenoot zijn huiskamers voor de buurt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. De invulling van de BuurtEntree wordt bepaald door de buurtbewoners zelf. Stadgenoot is de verbindende factor; in de BuurtEntree is vaak ook het kantoor van huismeesters of wijkconciërges van de corporatie gevestigd.

Het bijzondere aan de nieuwe locatie in Holendrecht is dat het Loket Zorg en Samenleven van stadsdeel Amsterdam Zuidoost ook gehuisvest is in de BuurtEntree. De medewerkers van het Loket helpen mensen op weg bij vragen over bijvoorbeeld aanvullend vervoer of woonvoorzieningen. Zij geven advies en informatie over zaken als vrijwilligerswerk, wijzen mensen de weg naar instanties die ondersteuning bieden bij de verzorging van een naaste. Voor al deze zaken en nog veel andere dingen op gebied van zorg en welzijn staan de medewerkers van het Loket Zorg en Samenleven klaar.

Bewoners met pit

De projectgroep ‘bewoners met pit’, een initiatief van de woningbouwverenigingen Stadgenoot en Eigen Haard en enkele buurtbewoners, zetten de eerste activiteiten op de agenda van de BuurtEntree. De projectgroep staat voor het versterken van het wijkgevoel en de sociale contacten tussen bewoners te stimuleren. De eerste vier thema-activiteiten zijn: kind en spel, tuinieren, koken, zang en dans.
De huismeesters van Stadgenoot houden ook kantoor in de BuurtEntree.

Stadgenoot heeft in vier andere stadsdelen een BuurtEntree. Te weten: Oud West (Eerste Constantijn Huygensstraat), De Baarsjes (Mercatorplein), Geuzenveld Slotermeer (Goeman Borgesiusstraat) en Osdorp (Tussen Meer).
 

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS