Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloterdijk I: ruim zevenhonderd woningen na transformatie bedrijventerrein

Image

Amsterdam heeft een belangrijke stap gezet in de transformatie van Sloterdijk I van bedrijventerrein naar een gemengde en groene woon-werkwijk. De negen grondeigenaren en erfpachters van blok IV in Sloterdijk I Zuid, één van de deelgebieden van Haven-Stad,hebben een overeenkomst gesloten met de gemeente om samen te werken bij de herontwikkeling van hun bedrijvenblok. 

In Sloterdijk I Zuid bezit de gemeente Amsterdam buiten de openbare ruimte nauwelijks eigen grond. De eigenaren en erfpachters is daarom gevraagd samen per blok een gemengd pakket aan woningen en andere functies te ontwikkelen volgens vooraf door de gemeenteraad vastgestelde ambities en kwaliteitseisen. De gemeente Amsterdam ondersteunt, toetst het proces en zorgt voor passende nieuwe openbare ruimte. 

Blok IV, gelegen tussen de Transformatorweg, de Schakelstraat, de Isolatorweg en de Condensatorweg, biedt plek voor ruim 700 nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen en oppervlaktes, met diverse voorzieningen en bedrijfsruimten in de onderste lagen van de gebouwen. Een deel van de huidige bedrijven zal moeten verhuizen naar elders. Bedoeling is dat alle betrokken partijen elkaar daarbij helpen.

Naar verwachting start de bouw in 2023 in het noordelijk gedeelte van blok IV.