Overslaan en naar de inhoud gaan

Parteon rondt sloop-nieuwbouwproject Het Blok in Krommenie af

Image

Na een sloop- en bouwtijd van ruim 5 jaar is Het Blok van Parteon in Krommenie klaar. Vorig jaar mei werden de eerste 34 huishoudens al blij gemaakt met hun nieuwe huis. Recent werden de resterende 54 woningen opgeleverd. Het ontwerp van de woningen, inclusief geveldetails, sluit aan bij de bouwstijl in de wijk.

Het Blok bestaat nu uit 88 energiezuinige 3- en 4 kamerwoningen. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie. De bewonerscommissie is blij met het resultaat. "De samenwerking met Parteon en de gemeente is intensief, productief en langdurig geweest. We hopen dat de bewoners zich thuis gaan voelen in de buurt en mee willen werken aan de gezelligheid en leefbaarheid in de wijk.”

De 88 nieuwe huurwoningen zijn in de plaats gekomen van 84 woningen die vanwege de slechte bouwkundige staat zijn gesloopt. Onder andere de funderingen waren slecht. Het project is in fasen uitgevoerd. De wordingsgeschiedenis van het plan noemde bestuurder Harry Platte van Parteon bij de start van de nieuwbouw 'een pittig traject'.


Foto: Leden van de bewonerscommissie onthulden bij de officiële opening het jaartal 2020 in het metselwerk, het jaar waarin het project startte. Precies 100 jaar na het jaartal dat vóór de sloop in het metselwerk stond. 

Trefwoorden