Omgevingsvergunning voor eerste blok Holland Park

05.06.2015
Image

Lex Scholten, wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Diemen, heeft afgelopen woensdag de omgevingsvergunning voor blok 1 van Holland Park uitgereikt aan de samenwerkende ontwikkelaars André Snippe (Snippe Projecten) en Robèrt Verheijden (Bouwaccent). Met het verlenen van de vergunning komt de realisatie van de eerste 131 appartementen weer een stap dichterbij.
Het uitreiken vond op feestelijke wijze plaats tijdens de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Wethouder Lex Scholten: 'Dit is een hele belangrijke mijlpaal voor Diemen. Met het bouwen van de eerste woningen in Holland Park, wordt een belangrijke stap gezet in de verdere groei van de gemeente. Holland Park wordt een aantrekkelijke woonwijk waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De nieuwe wijk zal heel Diemen een impuls geven. Het is ook een mooi voorbeeld van een van de grootste transformaties van een slecht functionerende kantorengebied in Nederland tot een gemengd woon-werkgebied met voorzieningen. Daar zijn wij als gemeente best trots op."
Binnen enkele maanden nadat de verkoop is gestart, zijn bijna alle woningen van blok 1 verkocht waardoor de bouw van dit blok kan worden gestart. Gestreefd wordt naar een start van de bouw rond de zomervakantie. Binnenkort start ook de verkoop van 94 woningen in blok 2 van Holland Park.