Middenhuur-woningen op Oostenburg zorgen voor doorstroming

26.04.2022
Image

Woningcorporatie Stadgenoot heeft afgelopen maand in de buurt Oostenburg in Amsterdam-Centrum veertig nieuwe middenhuur-woningen opgeleverd. Deze woningen zijn voor zestig procent (24 woningen) verhuurd aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten; zestien daarvan laat een Amsterdamse sociale huurwoning achter, de overige acht komen uit een sociale huurwoning elders in het land.

Romy is een van de nieuwe huurders in Werf Acht. Zij woonde al op Oostenburg, in een jongerenwoning. "Ik wilde graag iemand anders de mogelijkheid geven om in een sociale huurwoning te wonen. Ik vind het belangrijk dat als je het inkomen hebt, je kiest voor een woning die daarbij past. In mijn geval betekende dat nu doorstromen naar een middenhuur-woning."

Stadgenoot is verheugd dat de woningen in het middensegment op Oostenburg in trek zijn bij sociale huurders. De Amsterdamse woningcorporatie heeft de ambitie om de komende jaren veel woningen toe te voegen op bestaande en nieuwe locaties, ook binnen de ring. Meer dan 75 procent van de nieuwbouw zal bestaan uit sociale huurwoningen, maar ze voegt ook woningen toe in het betaalbare middensegment om de doorstroming te stimuleren.