Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurwoningen aan IJburglaan

Image

Er wordt weer gebouwd op IJburg. Medio volgend jaar start JV Investment|Ideas BV met de bouw van 34 middeldure huurwoningen aan de IJburglaan. Op kavel 28a, bij de kruising met de Ruisrietstraat, komen huurwoningen met prijzen tussen de €681 en €905 per maand. In eerdere plannen was op deze plek een kantoorpand bedacht.

De gemeente Amsterdam en JV Investment | Ideas hebben een optieovereenkomst getekend en MoMENT Architectuur heeft het voorlopig ontwerp inmiddels afgerond. Volgens de planning worden de woningen in de zomer van 2015 opgeleverd. Na oplevering worden de woningen in belegging genomen door de initiatiefnemer en enkele particuliere investeerders.
Initiatiefnemer Jan-Hein Vink: “Ruim een jaar geleden zijn wij een nieuwe onderneming gestart met als belangrijke doelstelling samen met partners nieuwe huurwoningen te realiseren in Amsterdam en Utrecht. Dit project op IJburg is het eerste project waarvoor overeenkomsten zijn getekend. Wij zijn op zoek naar meer geschikte locaties en gebouwen in Amsterdam en Utrecht, waar tussen de 20 en 50 huurwoningen kunnen worden ontwikkeld. Op verschillende locaties lopen hiervoor inmiddels haalbaarheidsstudies."
Stadsdeelwethouder Thijs Reuten ziet het bouwproject als een mooie aanvulling op de huidige voorraad vrije sector woningen op IJburg: "Die bestaat op dit moment bijna geheel bestaat uit grotere huur- en koopwoningen."