Honderd studenten- en jongerenwoningen met voorrang naar startende leraren

19.01.18
Complex Karmijn aan de Louwesweg
Honderd studenten- en jongerenwoningen met voorrang naar startende leraren
Amsterdam wil honderd studenten- en jongerenwoningen met voorrang toewijzen aan startende leraren. Het gaat om woningen in de gemengde tijdelijke complexen voor statushouders en studenten/jongeren die op een aantal plekken in de stad zijn of worden gebouwd. Door het geven van voorrang moet het aantrekkelijker worden om te gaan werken in het Amsterdamse onderwijs. Er wordt onderzocht of ook mensen die werken in de zorg- en jeugdsector en bij de politie in aanmerking kunnen komen voor voorrang.
 
Met dit besluit geeft het college uitvoering aan de Amsterdamse Woonagenda 2025 en aan het Amsterdamse actieplan Lerarentekort.
Wethouder Wonen Laurens Ivens: “Dit experiment lost de problemen op de arbeidsmarkt niet op maar geeft wel deze bepalende beroepen voorrang op woonruimte in de stad.” Het gaat om een pilot. Amsterdam heeft te maken met een toenemend lerarentekort. Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim: “Om dit tekort aan te pakken, neemt het college diverse maatregelen die het voor leraren aantrekkelijker maken om in Amsterdam les te geven. Zo kunnen leraren die buiten Amsterdam wonen, gebruik maken van een reiskostenvergoeding en kunnen beschikbare parkeerplaatsen voor scholen onderling verdeeld worden. Ook deze afspraak om met voorrang honderd studenten- en jongereneenheden aan startende leraren beschikbaar te stellen, helpt om het lerarentekort aan te pakken.”
Amsterdam wil op korte termijn ook afspraken maken over voorrang voor mensen die in de zorgsector, jeugd of bij de politie werken.
 
Op de foto het complex Karmijn aan de Louwesweg dat de Alliantie in december opleverde. In totaal worden er ruim 5.000 tijdelijke woningen gebouwd voor jongeren en statushouders. Daar horen nu dus ook startende leraren bij. 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS