Hilversum bouwt nieuwe woonbuurt met zorgvoorzieningen

21.04.2017
Image

In Hilversum verrijst een nieuwe woonbuurt met zo'n tweehonderd appartementen en wijkvoorzieningen. 'Nieuw Zuid' bestaat uit vijf gebouwen met een mix aan sociale huur en vrijesectorhuur appartementen. De eerste twee gebouwen worden waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd. In 2021 is Nieuw Zuid helemaal klaar. De ontwikkeling wordt gerealiseerd door de woningcorporaties Habion en Dudok Wonen in samenwerking met zorginstelling Gooi Zuid Amaris.

Dudok Wonen investeert 37 miljoen om Nieuw Zuid op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide te realiseren. Met de bouw van de nieuwe woonbuurt speelt Dudok Wonen in op de toekomst, aldus directeur-bestuurder Harro Zanting: "Traditionele zorgcentra zoals het huidige Amaris Zuiderheide zijn niet meer van deze tijd. Enerzijds door veranderde wet- en regelgeving en anderzijds doordat de wensen van ouderen veranderen. Zij blijven steeds langer zelfstandig wonen. Met Nieuw Zuid creëren we een gevarieerde woonbuurt die door voorzieningen als een kinderdagverblijf en een medisch centrum geschikt is voor zowel jong als oud. In twee van de vijf gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben."
Seniorenhuisvester Habion investeert 8 miljoen euro in één woongebouw met 42 appartementen en een ontmoetingsruimte en verhuurt deze aan Amaris Zorggroep. De appartementen in dit gebouw zijn bestemd voor ouderen met een zware zorgvraag. Peter Boerenfijn, bestuurder van Habion: "We nemen deel aan Nieuw Zuid omdat we ouderen die vanwege een fysieke beperking niet geheel zelfstandig kunnen wonen een fijne plek willen bieden waar ze wél zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Dat komt in Nieuw Zuid goed tot uitdrukking."