HAUT is echt duurzaam

21.11.2017
Image

HAUT, de in het Amstelkwartier te bouwen houten woontoren, heeft een BREEAM Outstanding certificaat ontvangen. Nog nooit eerder zou in Nederland deze kwalificatie voor duurzaamheid zijn toegekend aan een woongebouw. HAUT bestaat uit 52 ruime en luxe koopwoningen; de hoofdconstructie is van hout. Het BREEAM Outstanding certificaat is uitgegeven door de Dutch Green Building Council.

De hoge duurzaamheidscore is mede te danken aan de houten constructie. Hout kent een veel lagere CO2-footprint dan beton en staal; hout neemt tijdens de groei juist CO2 op. In het hout van HAUT zit hierdoor zo’n 2.500 ton CO2 opgeslagen.
Verder krijgen de gevel en het dak van HAUT zonnepanelen en worden de verdiepingshoge ramen voorzien van triple glas. De klimaatinstallaties maken gebruik van lokale koeling diep in de bodem en van stadswarmte. Voor de bewatering van de groene daken wordt een grijswatersysteem toegepast. Bovendien is HAUT een circulair gebouw: de toegepaste materialen zijn zoveel mogelijk herbruikbaar.