Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente ziet plek voor 10.000 woningen in Spoorzone Hoofddorp

Image

Het gebied rondom station Hoofddorp moet in de komende twintig jaar transformeren naar een groen en levendig gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Dat staat in het concept Ontwikkelkader Spoorzone Hoofddorp. Belangrijkste verandering is de komst van zo’n 10.000 woningen.

“Er is een groot tekort aan woningen in Haarlemmermeer en daarom moeten we die gaan bouwen. Daar zijn we al op veel plekken in de gemeente mee bezig, maar in Spoorzone Hoofddorp zal een grote sprong gemaakt worden”, aldus wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw.
In het gebied komen vooral kleine woningen voor ouderen, starters en kleine huishoudens. De openbare ruimte wordt groen en moet bestaan uit plekken waar mensen graag verblijven. Auto’s blijven zoveel mogelijk aan de randen en kunnen in de buurt van de woningen in garages worden geparkeerd. Daardoor zal er extra veel ruimte zijn voor voetgangers en fietsers. 
De gemeente Haarlemmermeer gaat er in de plannen vanuit dat de Noord/Zuidlijn vanuit Amsterdam wordt doorgetrokken tot station Hoofddorp.

Een uitgebreid artikel over de bouwplannen bij station Hoofddorp verscheen vorig jaar op de NUL20-site. Zie: