Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard krijgt geheel nieuwe top. Bestuursvoorzitter Bert Halm vertrekt

Image

Na bijna 8 jaar verlaat bestuursvoorzitter Bert Halm per 1 januari woningcorporatie Eigen Haard. Hij maakt de overstap naar de nieuwe corporatie Hof Wonen in Den Haag. Daarmee wordt op korte termijn de gehele top van Eigen Haard vernieuwd. De onlangs benoemde andere bestuurder, Anke Huntjes, moet nog in dienst treden. Zij zal vanaf 1 januari enige tijd alleen de leiding nemen. De onlangs ook sterk vernieuwde Raad van Commissarissen moet wederom op zoek naar een bestuurder. Over de portefeuilleverdeling tussen Huntjes en de nog te benoemen bestuurder is nog niets bekend.   

Huntjes is al ruim 23 jaar actief in de corporatiesector, waarvan de laatste bijna 7 jaar als bestuurder bij Pré Wonen in Zuid-Kennemerland en IJmond. Huntjes volgt Vera Luijendijk op. Die zegde onverwacht per 1 februari haar bestuursfunctie op, nadat ze relatief kort daarvoor was aangetreden.

Per 1 oktober is ook de Raad van Commissaris van Eigen Haard grondig ververst. Rutger Koopmans is de nieuwe voorzitter van de Raad; Cis Marring de nieuwe voorzitter van de auditcommissie. Zij volgden Huib de Kanter en Yvonne Wilders op die na acht jaar afscheid namen. 

Halm trad in maart 2015 aan bij Eigen Haard. Daarvoor was hij directeur vastgoed bij ’s Heeren Loo Zorggroep. Hij wordt nu de eerste bestuurder van Hof Wonen, één van de drie corporaties die ontstaat door de splitsing van Vestia. Per 1 januari 2023 splitst Vestia in drie nieuwe, zelfstandige woningcorporaties: Hof Wonen in Den Haag, Hef Wonen in Rotterdam en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt.

Geactualiseerd: 22 november. Toegevoegd informatie over Hof Wonen

Trefwoorden