Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste woontoren Sluisbuurt krijgt uitsluitend middeldure huurappartementen

Image

Syntrus Achmea en J.P van Eesteren gaan de eerste woontoren in de Sluisbuurt op het Amsterdamse Zeeburgereiland bouwen. De woontoren wordt 100 meter hoog, telt 33 verdiepingen en 224 appartementen. Bij het project hoort ook nog een laagbouwdeel met 65 appartementen. Bijzonder is dat alle 289 appartementen bestemd zijn voor de middeldure huurmarkt. Het gaat om twee- en driekamerappartementen, in grootte variërend tussen de 45 en 78 vierkante meter (gemiddeld 60 m2). Het ontwerp is van De Architekten Cie. De bouwstart staat gepland voor december van dit jaar. De woningen worden via Syntrus Achmea eigendom van twee Nederlandse pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen.

Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak dat regenwater langer vasthoudt. De woontoren wordt aangesloten op het ondergronds afval-transportsysteem dat voor de Sluisbuurt wordt aangelegd.

Op de begane grond van de toren is circa 900 vierkante meter ruimte gereserveerd voor commerciële invulling, zoals horeca, fitness en maatschappelijke functies. Onder de laagbouw komt een kleine parkeergarage voor 38 auto’s.

Sluisbuurt wordt een hoogbouwwijk met 17 torens met maximaal 5640 woningen.