Eerste woning in Weespersluis verkocht aan Amsterdammers

05.09.2017
Image

Blauwhoed heeft de eerste woning in de nieuwe wijk Weespersluis verkocht aan twee jonge Amsterdammers. Afgelopen week passeerde de allereerste koopakte. Uiteindelijk moeten in de Bloemendalerpolder nabij Weesp in totaal 2.750 woningen worden gebouwd. Slechts een derde deel van de polder wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen.

De eerste koopwoningen komen in deelproject Lanenrijk, fase 1A. De 175 woningen in dit deelgebied worden alle gebouwd in karakteristieke fin de siècle stijl. Blauwhoed/Van Wijnen ontwikkelt hiervan de eerste 24 woningen, die door Mulleners+Mulleners Architecten zijn ontworpen. “We waren meteen enthousiast over de fraaie architectuur. Maar de bijzondere indeling van de woonkamer én de ruime slaapkamers deden ons definitief kiezen voor Weespersluis", aldus de eerste kopers. De plattegrond van de woonkamer is ontworpen volgens het Haaks Wonen-concept. De brede zijde van de woonkamer ligt hierdoor aan de tuin. “Dit maakt het huis anders dan andere huizen. Reden voor ons om van Amsterdam naar Weesp te verhuizen.”

Alle woningen die Blauwhoed/Van Wijnen in Lanenrijk heeft ontwikkeld, staan onder optie. Als alles volgens planning verloopt, dan kan aannemer Van Wijnen Weesp in december 2017 starten met de bouw. De bebouwing van de Bloemendalerpolder is een gezamenlijke activiteit van Blauwhoed/Van Wijnen, BPD/Van Erk en AM. Woningcorporatie Ymere is na verkoop van haar deel aan AM geen partij meer in het gebied.