Overslaan en naar de inhoud gaan

Dudok Wonen bouwt in Almere speciaal voor mensen met een acute woonvraag

Image

Woningcorporatie Dudok Wonen bouwt in Almere-Poort een nieuw woningcomplex speciaal voor mensen met een acute woonvraag. Het gebouw zal voor maximaal 1 jaar onderdak bieden aan woningzoekenden die door echtscheiding, gedwongen woningverkoop of overlijden van een partner anders dakloos zouden raken. Samen met de gemeente wordt nog naar een locatie gezocht.

Dudok heeft eerder in Hilversum ervaring opgedaan met het concept 'ín between places'. "Een dergelijk complex geeft huurders de tijd om hun zaken op orde te krijgen en van daaruit een definitieve reguliere woning te zoeken. Daarom noemen we ons concept ook 'in between places'. Het voorkomt dat mensen bij vrienden op de bank moeten slapen om niet dakloos te raken", zo verklaart Harro Zanting, bestuurder van Dudok Wonen. Het streven is om nog in 2018 met de bouw te starten. Wethouder Tjeerd Herrema is blij met de afspraak met Dudok. "Hiermee krijgt de wens van college en gemeenteraad om in Almere meer te doen voor deze specifieke groep concrete invulling."

Daarnaast heeft de corporatie wethouder Herrema toegezegd zich te willen oriënteren op meer investeringen in betaalbare huurwoningen. Het ontbreekt in Almere aan goedkope huurwoningen voor met name minima. "Het prettige van Dudok Wonen is, dat ze zich ook op starters op de woningmarkt richten. Dat is iets waar we in Almere grote behoefte aan hebben, met name als het gaat om starters in de sociale huur", aldus de wethouder.