Overslaan en naar de inhoud gaan

BURA urbanism/LOLA landscape architects ontwikkelen plan Stationsgebied Purmerend

Image

De combinatie BURA urbanism/LOLA landscape architects maakt het plan voor de herontwikkeling van het gebied rond de Waterlandlaan in Purmerend tot woon-werkwijk, zo heeft de gemeente eind vorig jaar bekendgemaakt. Heijmans Vastgoed is één van de ontwikkelaars van het Stationsgebied.

“Het huidige gebied bezit veel kwaliteiten, maar is ook gefragmenteerd en kan door middel van interventies in openbare ruimte en bebouwing nog beter worden aangesloten op het stedelijk weefsel van Purmerend en uitgroeien tot een nieuw onderscheidend woon- en werkmilieu. Met onze bureaus willen we onze ontwerpkracht inzetten om draagvlak te creëren voor deze belangrijke ontwikkeling van Purmerend”, aldus Marco Broekman, partner BURA urbanism.
Het Stationsgebied moet de komende tien uitgroeien tot de belangrijkste uitbreiding van Purmerend. Volgens wethouder Thijs Kroese is de ambitie groot. “We willen hoogstedelijke woonmilieus toevoegen; woonmilieus die Purmerend nog niet kent, we willen natuurinclusief bouwen en voorzieningen de ruimte geven die daadwerkelijk een uitbreiding van het bestaande aanbod zijn. Dat kunnen we niet alleen.”