Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwinvest koopt 108 zorgwoningen Houthavenkade Zaandam

Image

Het zorgvastgoedfonds van Bouwinvest heeft 108 zorgwoningen aangekocht van Porten Houthavenkade, een samenwerking tussen Porten Development en Ten Brinke. De woningen zijn onderdeel van het woningbouwproject Houthavenkade in Zaandam en zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen. 
Bijna driekwart van de woningen wordt verhuurd in het middenhuursegment. De zorgwoningen maken onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Houthavenkade. Dicht tegen het stadscentrum van Zaandam verrijzen uiterlijk in 2026 veertig koopwoningen en 670 huurappartementen. Rochdale kocht eerder al 213 sociale huurwoningen. De resterende 349 huurwoningen zijn eveneens bestemd voor Bouwinvest.

“Na zes jaar ontwikkeling is het project Houthavenkade afgerond en kan de bouw beginnen. Het project Houthavenkade, ontworpen door Van Aken, staat voor een tijdloos ontwerp. Dit in combinatie met de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid leidt tot een hoogwaardige woonomgeving”, aldus Johan Korner, directeur Porten Development.

De vastgoedmarkt heeft met economische tegenwind te maken op de korte termijn, maar Bouwinvest investeert voor de lange termijn en verwacht dat de marktvraag op peil zal blijven. De sterke onderliggende fundamenten, zoals vergrijzing, sterke huishoudensgroei en een grote vraag naar betaalbare huisvesting zorgen, aldus de belegger, voor een stabiel financieel en maatschappelijk rendement.