Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie realiseert in drie jaar vierhonderd huurwoningen op Zeeburgereiland

Image

Met de oplevering van de zestig sociale huurwoningen van woongebouw FIER is het woningcorporatie de Alliantie gelukt om in slechts drie jaar bouwtijd meer dan vierhonderd betaalbare nieuwbouwwoningen op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost te realiseren. De corporatie is nog niet klaar, want tot eind 2019 worden nog eens 163 sociale huurwoningen aan het Zeeburgereiland toegevoegd.

De Alliantie heeft tot nu toe 282 sociale huurwoningen en 120 middensegment-woningen met een maandhuur tot € 950 opgeleverd. Aan beide is grote behoefte in Amsterdam, zo zegt regiodirecteur Eddo Rats."Daarnaast bouwen we voor verschillende groepen mensen. Zo hebben we afgelopen zomer de 55-plussers van de Akropolistoren en dove en slechthorende jongeren van Het Gebaar verwelkomd op het eiland. Verder is een deel van de woningen bestemd voor statushouders. Omdat er ook koopwoningen worden gebouwd door commerciële partijen, wordt het Zeeburgereiland een levendige stadswijk met een mooie mix van woningen én bewoners.”

De ontwikkeling van het Zeeburgereiland heeft door de crisis lang stilgelegen. In 2017 heeft de Alliantie maar liefst vier woongebouwen met in totaal 232 betaalbare huurwoningen opgeleverd. “Dit was een heel productief jaar voor het Zeeburgereiland. We zijn heel trots op dit resultaat”, aldus Rats.