Overslaan en naar de inhoud gaan

de Alliantie koopt 106 sociale huurwoningen in Diemen de Sniep

Image

De Alliantie wordt voor het eerst actief in de gemeente Diemen. De corporatie heeft daarvoor 106 nog te bouwen sociale huurwoningen gekocht in Plantage Diemen de Sniep. De overeenkomst met Did Vastgoedontwikkeling en Bot Bouw voorziet verder in de aankoop van 102 appartementen met huurprijzen in het middensegment door Asr Real Estate.

“Dit is ons eerste project in Diemen, maar het is een logische stap. Diemen sluit goed aan bij onze bestaande werkgebieden. We hebben ook bezit in Weesp en nieuwe plannen aldaar. En een woningzoekende trekt zich niet veel aan van gemeentegrenzen. Met deze 106 door M3H ontworpen woningen maken we veel woningzoekenden blij met een betaalbaar huis", aldus regiodirecteur Eddo Rats.

De Alliantie heeft volgens Rats daarbij goed gekeken naar de mogelijke plannen van de andere in de gemeente actieve corporaties (Ymere, Eigen Haard en de Key -red.). "Zij hebben geen uitbreidingsplannen, dus doen wij het." De aankoop past bij de wens van de gemeente om sociale huurwoningen toe te voegen aan de woningvoorraad in Diemen. "Er zijn voor de gemeente weinig mogelijkheden om de sociale voorraad te versterken. Dit plan komt zowel voor hen, als voor ons als geroepen. Het is ook fijn dat Asr woningen heeft aangekocht voor het middensegment. Zo kunnen we samen een mooie, gemengde wijk maken", zo zegt Rats.

Bot Bouw begint medio 2019 met de bouw van het eerste bouwblok. Later dit jaar volgt de start van het tweede deelplan. De bouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.