Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie bouwt 525 sociale huurwoningen in Bajes Kwartier Amsterdam-Oost

Image

Woningcorporatie de Alliantie bouwt 275 studentenwoningen en 250 reguliere sociale woningen in de nieuwe stadswijk Bajes Kwartier in Amsterdam-Oost. Ontwikkelaar Bajes Kwartier Ontwikkeling, een consortium van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn, heeft daarover een overeenkomst afgesloten met de Amsterdamse corporatie. Met de bouw van de eerste woningen wordt al eind volgend jaar gestart.

Met deze overeenkomst geeft gebiedsontwikkelaar AM invulling aan de belofte om 30 procent van het toekomstige woonoppervlak toe te voegen aan de sociale woningvoorraad. Eddo Rats, directeur van de Alliantie Amsterdam, is trots op de bouw van betaalbare woningen op het terrein van de vroegere Bijlmerbajes. “In Amsterdam bestaat een groot tekort aan betaalbare huurwoningen en de wachtlijsten zijn lang. Bovendien past deze ontwikkeling bij onze ideeën over duurzaam bouwen.”

In Bajes Kwartier gaat de Alliantie voor het eerst studentenwoningen aanbieden. Deze komen in het zogeheten Kennis cluster. De bouw van de woningen start eind 2019, circa anderhalf jaar later worden ze opgeleverd. Het merendeel krijgt een huur die maximaal 425 euro per maand bedraagt. De overige sociale huurwoningen zijn bedoeld als reguliere sociale huurwoningen, deze komen in het Centraal cluster. De bouw hiervan is voorzien in 2021.

De Bijlmerbajes transformeert de komende jaren van afgesloten gevangenis tot bruisende nieuwe wijk van Amsterdam, met in totaal 1.350 nieuwe woningen en unieke hotspots, zoals Dutch Design Superstudio’s, een Groene Toren met stadslandbouw, maakplekken, een laboratorium voor een gezond en gelukkig leven en een sterrenrestaurant.