Agenda

Bvb: 22/11/2019
Bvb: 22/11/2019

Pagina's

 • Informatiebijeenkomst Aardgasvrij Amsterdam - Buitenveldert

  Datum: 
  24 november 2019
  Plaats: 
  n.n.b. in oktober Amsterdam
  Organisatie: 
  Gemeente Amsterdam

  Informatieavond van de gemeente over Aardgasvrij Amsterdam, en hoe dit in zijn werk gaat. Na de algemene uitleg volgen thematische workshops. !WOON verzorgt de workshop aardgasvrij voor huurders. Ook als bewoner van een VvE kun je informatie krijgen in een workshop.

 • Housing as a Human Right

  Datum: 
  25 november 2019
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  The current housing market is failing us. People are being pushed out of their homes, neighborhoods and cities, because they can't afford to live there anymore. The financialisation of the housing market has become so entrenched, that small-scale solutions won't do the trick. It is time to radically reimagine the system that lies behind our housing market. What kind of alternatives already exist that could be scaled up or implemented elsewhere?

 • Huisvesting voor ouderen in perspectief

  Datum: 
  27 november 2019
  Plaats: 
  Van der Valkhotel Houten
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Het beleid dat ouderen pas met een zwaartezorgpakket 5 (ZZP 5) naar een verpleeghuis mogen verhuizen, leidt vaak tot schrijnende situaties. En doordat ouderen nu noodgedwongen in hun veel te grote huis of appartement moeten blijven wonen, wordt de doorstroming ernstig belemmerd. Hoe kunt u schrijnende situaties voorkomen, door ouderen te verleiden om eerder noodzakelijke voorzieningen te laten treffen of om tijdig door te stromen naar een passende woning?

 • Prettig en veilig wonen in de Jordaan

  Datum: 
  27 november 2019
  Plaats: 
  Het Claverhuis
  Elandsgracht 70
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Bent u op leeftijd en wilt u tips en informatie over veiligheid in en rond het huis? Bijvoorbeeld over veilig uw financiën beheren, het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging of energiebesparing? Kom dan 27 november tussen 14.00 & 17.00 naar het Claverhuis. De markt is ook voor mensen uit de omgeving van ouderen.

 • Congres Woningmarkt Metropoolregio Amsterdam 2019

  Datum: 
  28 november 2019
  Plaats: 
  Novotel
  Europaboulevard 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Nergens in Nederland ontwikkelt de woningmarkt zich zo dynamisch als in de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Dat schept grote verantwoordelijkheden voor betrokken partijen als gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en vastgoedbeleggers. De woningvraag is aanhoudend groot en veelomvattend: zowel in volume als in soorten woningen.
  Daarom werken MRA en het Rijk samen om de wooncrisis aan te pakken: het kabinet heeft recent daarvoor onder andere 2 miljard gereserveerd, gaat dat helpen? En wat doen de MRA en de gemeenten, die van Amsterdam voorop, om woningbouw echt te bevorderen? Is de ambitie van 15.000 woningen per jaar eigenlijk realistisch?

 • Bezoek een aardgasvrij huis in Slotermeer

  Datum: 
  30 november 2019
  Plaats: 
  Slotermeer
  Bekend na aanmelding
  Amsterdam
  Organisatie: 
  ThuisBaas

  Op zaterdag 2 november én op zaterdag 30 november zijn er weer aardgasvrije Open Huizen in Amsterdam! Met behulp van ThuisBaas zijn Michiel, Els, Tim en Talitha van het gas af. Wie overweegt om dezelfde keuze te maken, kan komen voelen hoe de infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de instant heater het water verwarmt.
  U bent op 2 november bij Michiel en Els welkom tussen 13:00 en 16:00 uur. Bij Tim en Talitha op 30 november kunt u tussen 11:00 en 14:00 uur terecht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van ‘open huis 2 november’ of ‘open huis 30 november’. Per mail krijgt u bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.

 • De ontwikkeling van Oostenburg

  Datum: 
  2 december 2019
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Ooit bouwde de VOC er zijn schepen en later werd het een productieterrein voor locomotieven en scheepsmotoren. Inmiddels is het eiland Oostenburg een nieuwe transformatieperiode ingegaan. In rap tempo verandert Oostenburg in een moderne stadswijk aan het water, een plek waar wonen en werken samen zullen gaan. Hoe gaat het nieuwe Oostenburg eruitzien?

 • Cursus VvE, de basis

  Datum: 
  3 december 2019
  Plaats: 
  De Boomspijker
  Recht Boomssloot 52
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  !WOON biedt eigenaar-bewoners uit Amsterdam een gratis cursus aan over de Vereniging van Eigenaren (VvE). In circa 90 minuten leert u alles wat u moet weten over de VvE. Wat is een splitingsakte, splitsingsreglement en huishoudelijk reglement? Hoe gaat de vergadering?
  Waarom betaalt u mee aan het balkon van uw buren? Welke verzekeringen moet de VvE afsluiten? En nog veel meer!

 • Debatavond: De toekomst van zelfbouw

  Datum: 
  3 december 2019
  Plaats: 
  Architectuurcentrum Amsterdam
  Prins Hendrikkade 600
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  De populariteit van zelfbouw in Amsterdam heeft de afgelopen tien jaar geresulteerd in opvallende experimenten en uiteenlopende resultaten, maar wat is de toekomst voor zelfbouw nu de crisis voorbij is en de stad onder hoge druk groeit en verdicht? Debatteer mee over de komende tien jaar zelfbouw.

 • Toekomstbestendig wonen

  Datum: 
  4 december 2019
  Plaats: 
  Eenhoorn
  Barchman Wuytierslaan 2
  Amersfoort
  Organisatie: 
  TU Delft
  Platform31

  De vraag naar woningen is in Nederland sterk toegenomen. Hoe zorgen we voor meer woningen van goede kwaliteit, op de juiste locatie en passend bij de financiële mogelijkheden en wensen van bewoners? Op 4 december wordt tijdens de feestelijke tiende editie van het TU Delft|Platform31 Wooncongres tien jaar terug- en tien jaar vooruitgekeken. Welke stappen zijn gezet en welke opgaven liggen nog voor ons?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief