Overslaan en naar de inhoud gaan

Winterlezing #3 Entreepark en paviljoen Amsterdam UMC – Thema Zorg

In 2023 bespreekt Arcam vijf nieuwe en langverwachte projecten in Amsterdam die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Tot voor kort was de locatie AMC van het Amsterdam UMC een gesloten bolwerk dat zich afkeerde van de stad. Het ontwerp van Temp.Architecture en Studio Nuy Van Noort opent het gesloten, institutionele gebouw naar zijn omgeving en herdefinieert daarmee de positie van het ziekenhuis van een introverte, medische machine tot een stimulerende en gastvrije ontmoetingsplek midden in de 21e eeuwse samenleving. Het groen in het entreepark van Studio Blad vermindert luchtvervuiling, dempt geluidshinder, kalmeert bij stress en verkoelt in warme periodes.

In het panelgesprek na de lezing bespreekt Arcam met ervaringsdeskundigen en experts hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid. Wat kom je tegen als ervaringsdeskundige bij een projectbezoek? Welke maatregelen zijn er genomen om het entreegebied van het AMC zo toegankelijk mogelijk te maken?

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Arcam. 

Datum
Plaats
Hoogte Kadijk 179-189, Kantoor Lieven de Key HQ
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
Arcam