Overslaan en naar de inhoud gaan

PakhuisNUL20 - talkshow over Amsterdamse woonkwesties

Image

PakhuisNUL20 - de talkshow over Amsterdamse woonkwesties - zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 2 maart 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Thema: Nieuw Amsterdam - noodzaak en mogelijkheden voor een volgende schaalsprong.

Inschrijven kan HIER.

Het programma:


INLEIDING

Noodzaak en mogelijkheden van een volgende schaalsprong

MET: Jos Gadet, hoofdplanoloog gemeente Amsterdam 

Het platteland krimpt, steden groeien. Dat geldt voor Amsterdam in het bijzonder. De druk op de hoofdstad is enorm. Moet en kan de metropool Amsterdam uitgroeien tot een miljoenenstad? Waar kunnen die tienduizenden woningen worden toegevoegd? Aan welke woningtypen is het meest behoefte?

 


PRESENTATIE

De Nieuwe Kern: Ouder-Amstel verbindt Amsterdam en Zuidoost

MET: Serge Donkelaar, projectmanager De Nieuwe Kern

De gemeente Ouder-Amstel gaat het gebied gaan ontwikkelen dat ligt ten noordwesten van de Amsterdam Arena en tussen de rijksweg A2 en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. In de nieuwe wijk, De Nieuwe Kern, is ruimte voor maximaal 4500 woningen. Wordt daarmee Zuidoost eindelijk aangesloten op de rest van Amsterdam? 

 


PRESENTATIE

Bergwijkpark: hoe turn je een desolate kantoorzone om in een sfeervolle stadswijk?

MET: Sjoerd Soeters, stedenbouwkundige en architect

Snippe Projecten wil het kantoorgebied Bergwijkpark in Diemen transformeren tot een stadswijk met zo'n 3000 woningen. Stedenbouwkundige Sjoerd Soeters is verantwoordelijk voor het masterplan van 'Holland Park'. Nog meer dan op het door hem ontwikkelde Java-eiland moet in Diemen een levendige woonwijk ontstaan met kleine winkels voor de bakker, groenteboer en slager, horecabedrijven en plek voor dokter en kinderopvang. Een kijkje in de keuken.


DEBAT

Voor wie is de stad? 

MET: Lia Karsten (UvA)
Alex Sievers (Beyond Now)
Gerard Anderiesen (Stadgenoot)

Wordt Amsterdams een yuppenparadijs? Moet er meer ruimte komen voor gezinnen? Moet er worden ingespeeld op de vergrijzing? Of is de stad toch in de eerste plaats de plek waar singles en starters zich vestigen? En welk type bewoners moet de stad kunnen huisvesten om concurrerend te blijven? 

 


Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

 

Pakhuis NUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

Datum
Plaats
Pakhuis De Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam lat:52.376876 long:4.921860
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
NUL20 en Pakhuis De Zwijger
E-mail
redactie@nul20.nl