NUL20-NUL75 debat: een plan voor Zaanstad 2040

Maandag 7 maart 20:00 uur: Een plan voor Zaanstad 2040. Maar ook aandacht voor hedendaagse Zaanse problemen: funderingsleed. NUL20-NUL75-debat; een speciale editie van de 'talkshow' PakhuisNUL20 in de Raadszaal in Zaandam.


DE AANMELDING IS GESLOTEN

 

Zaanse kwestie: Funderingsleed 

STADSGESPREK - Van meer dan 8.100 woningen in Zaandam moet de fundering hersteld. Het herstel verloopt veel te langzaam. Gedupeerden zitten vaak financieel klem. In het huidige tempo duurt de aanpak nog minstens tachtig jaar. Stijgt dit probleem uit boven de particuliere verantwoordelijkheid?

Met:

Margriet Brinxma (Belangenvereniging BFNederland).

Jeroen Olthof (Wethouder Zaanstad)


Kan Palen: herontwikkeling aan de Zaan

PRESENTATIE - Zaanstad wil braakliggende terreinen langs de Zaan nieuw leven inblazen. Het voormalige bedrijfsterrein van Kan Palen aan de Oostzijde is zo’n locatie. Er is plek voor vier woongebouwen met 120 tot 160 woningen. Met woningen voor starters en lagere inkomens. Stedenbouwkundige Jaap Brouwer (Aquapunctuur) geeft een toelichting op het bouwplan en gaat in op de vele problemen die de grondeigenaar moet overwinnen.


 

DEBAT - Volgens economische en demografische vooruitzichten is er behoefte aan 350.000 extra woningen in Groot Amsterdam. Welke bijdrage kan en wil Zaanstad leveren aan die enorme woningvraag? 10.000 woningen? Of misschien wel 20.000? NUL20, tijdschrift voor woonbeleid in de regio Amsterdam, houdt op 7 maart een debat over de vraag wat er dan zou kunnen en moeten worden gebouwd. En hoe Zaanstad dat met hulp van beleggers en corporaties voor elkaar kan krijgen. Om aan de vraag naar nieuwbouw te voldoen wordt voor de komende 25 of dertig jaar gedacht aan forse verstedelijking. Via binnenstedelijke verdichting en ontwikkeling van locaties als de stationgebieden Koog/Zaandijk en Kogerveld.

Wat voor woningen moeten er in de toekomst worden gebouwd? Is er vraag naar kleine stedelijke appartementen? Of verkiest een Zaankanter altijd een rijtjeswoning? En wie zorgt voor het geld en de investeringscondities om al die woningen te bouwen?Het NUL20.NUL75-debat.
Met:

Friso de Zeeuw, hoogleraar gebiedsontwikkeling/directeur nieuwe markten BPD, gaat in op de woningbehoefte van gezinnen en alleenstaanden.

Cees van Boven, bestuurder Parteon, legt uit welke rol zijn corporatie nog kan en wil vervullen.

Peter Appeljan, director woningbeleggingen Syntrus Achmea, schetst de voorwaarden die grote institutionele beleggers aan investeringen stellen.


7 maart- 20.00 uur raadszaal Stadhuis Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam. Toegang gratis. Aanmelden is verplicht. 

Datum
Plaats
Raadszaal Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam lat:52.438217 long:4.815607
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
NUL20