950 nieuwe huurwoningen aan de voet van Johan Cruijff Arena

28.06.18
950 nieuwe huurwoningen aan de voet van Johan Cruijff Arena

De ontwikkelcombinatie OMC, een samenwerking tussen AM, Ballast Nedam Development en ING, heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Amsterdam voor de realisatie van het Urban Interactive District in Amsterdam-Zuidoost.

Het gebied Arenapoort (2,5 hectare), tegenover de Johan Cruijff Arena, wordt naar ontwerp van MVDRV bebouwd met vier clusters met 410 sociale huurwoningen (studenten), 540 vrije sector huurwoningen, circa 30.000 m2 kantoren, een theater, een hotel, cafés, restaurants en een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage. Naar verwachting start de bouw in 2020.

'De komst van het Urban Interactive District is een mooie ontwikkeling voor het gebied rondom de Johan Cruijff Arena. De samenkomst van woningen, kantoren en ontspanning zorgen voor levendigheid en een goed gebruik van de ruimte voor verschillende doelgroepen. De woningen voor studenten, de sociale en vrije huursector leveren bovendien een bijdrage aan de woningopgave van Amsterdam’, zo verklaart Marieke van Doorninck, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam werkt al ruim twintig jaar met deze combinatie aan de ontwikkeling van het gebied. Door de economische crisis sneuvelden eerdere bouwplannen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS