800 studentenwoningen aan Amsterdam Zuidas

05.07.2013
Image

Verweij Holding en Dienst Zuidas hebben de grondhuurovereenkomst ondertekend voor de kavel bij de kruising van De Boelelaan en de Antonio Vivaldistraat in Amsterdam-Zuid.Op deze locatie worden 800 studentenwoningen gerealiseerd. De voorbereidingen voor de bouw en de inschrijving starten volgende maand en de woningen worden in september van 2014 opgeleverd.
Het studentencomplex bestaat uit zelfstandige studentenwoningen met eigen keuken en badkamer. Alle woningen hebben een vloeroppervlakte vanaf 21 m² en zijn voorzien van internet en televisie. Het pand, genaamd Ravel Residence, biedt alle mogelijke faciliteiten zoals een grand café met terras, hippe lounge, studieruimten, uitzendbureau en een wasserette. Daarnaast zijn er private dining rooms om met vrienden of familie te koken of een diner te geven. Op het dak is een sportveld en city farming. Iedere dag staat de huismeester tot de beschikking en tijdens de nacht is er 365 dagen per jaar een beveiliger aanwezig die je tevens kan oproepen via je persoonlijke app. Het pand bestaat uit vijf verdiepingen met in het midden een gezamenlijke privé tuin.
"Wij zijn momenteel bezig met verschillende ontwikkelingen in Amsterdam onder de naam “Student Experience”. Het studentencomplex Ravel Residence is de internationale start. Het is fantastisch dat de gemeente ons de mogelijkheid biedt om op de Zuidas de eerste Experience te ontwikkelen. Het is een beleving om op deze toplocatie te wonen als student. Een locatie waar je kunt wonen, leven, ontspannen, studeren, werken en elkaar ontmoeten," zo verklaart Johan Verweij.
Ravel Residence is ontworpen door OeverZaaijer. Het complex wordt gebouwd door aannemer Jan Snel. De studentenwoningen worden gebouwd volgens een modulair bouwconcept en voldoen aan het permanent bouwbesluit, maar blijven voor een periode van 12 jaar staan.